Tash Sultana - Flow State



Οι στίχοι, οι νότες, η σύνθεση έχουν ως σκοπό να σε κατευθύνουν σε έναν μουσικό προορισμό με στόχο την ικανοποίηση σου.
Τα δικά σου στάνταρ αλλάζουν με την πάροδο των χρόνων, όπως στο φαγητό και στον τρόπο διασκέδασης, και φυσικά στον τρόπο που ακούς μουσική. Σκέψου για λίγο έξω από το “κουτί”, δεν υπάρχουν διαφορετικά είδη μουσικής, δεν υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι, χαρακτήρες, φύλα, αλλά ένας ήχος. Ένας θόρυβος που σε ταξιδεύει. Αυτό νιώθεις ακούγοντας για πρώτη φορά την καινούρια δισκογραφική δουλειά τής Αυστραλής Tash Sultana.
Όταν ένα χάρισμα σε πνίγει τόσο, που θα πρέπει να εκφραστείς για να εισέλθεις σε μία κατάσταση ηρεμίας και ικανοποίησης, πολλές φορές σε οδηγεί στους δρόμους. Κυριολεκτικά. Μία αναζήτηση στο YouTube με τον όρο “τραγουδιστές δρόμου”, μας οδηγεί σε αποτελέσματα σχετικά με τους “wannabe καλλιτέχνες” με την ευρύτερη έννοια του όρου. Κάπως έτσι σκέφτηκε και η δημιουργός που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο Flow State.
Γεννημένη στις 15 Ιουνίου 1995 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στην ηλικία των τριών ετών έρχεται σε επαφή με τον μετέπειτα έρωτα της μουσικής της καριέρας. Δώρο από τον παππού της είναι το πρώτο μουσικό όργανο που θα αγγίξει, μία κιθάρα. Θα συνεχίσει τη μουσική της εκπαίδευση εξερευνώντας στο σύνολο 15 μουσικά όργανα.
Οι διάφορες ηχογραφήσεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο που ανεβάζει στο YouTube, της χαρίζουν εκατομμύρια views. Το 2016 κυκλοφορεί το πρώτο EP με τίτλο Notion, και η Tash καταφέρνει να πραγματοποιήσει την πρώτη παγκόσμια περιοδεία. Η σκηνική της παρουσία είναι αναπάντεχη, εκτεθειμένη στους ακροατές, μόνη, χωρίς μουσικούς να την πλαισιώνουν, δαμάζοντας με μαεστρία τα μουσικά όργανα, κι όλα αυτά την καθιστούν απαράμιλλη. Το single Jungle ακούγεται σε εναλλακτικά ραδιόφωνα παγκοσμίως, ξεπερνώντας τα 20 εκατ. views στο διαδίκτυο και η φήμη τής multi-instrumentalist εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Οδηγούμαστε στον Αύγουστο του 2018 και στην κυκλοφορία της πρώτης ολοκληρωμένης δουλειάς. Με διθυραμβικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο και με την προώθηση 4 singles, ο δίσκος θεωρείται ήδη επιτυχημένος. Με παρουσία σε 10αδες chart, η Tash ξεδιπλώνει το ταλέντο της μέσα από 13 ιδιαίτερες μουσικές εκτελέσεις.
Ο δίσκος κινείται στα μονοπάτια των αρχικών της δημιουργιών, με πιο μεστή παραγωγή και με κατασταλαγμένο το μουσικό ύφος που θέλει να ακολουθήσει. Από το intro κατανοείς ότι είναι ένας μικρός σπόρος που θέλει τον χρόνο του, ώστε να αναπτυχθεί και τελικά να σε τυλίξει με τα μουσικά του κλαδιά. Κάθε κομμάτι ακούγεται τόσο διαφορετικό και η φωνή της ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Με κάθε νότα αντιλαμβάνεσαι ότι το ταλέντο της μικροσκοπικής Tash Sultana θα σε κυριεύσει και θα σε ταξιδεύσει σε μονοπάτια που απλά δεν γνώριζες ότι ήθελες να ακολουθήσεις. Η μουσική της κατεύθυνση, αν μπούμε στη διαδικασία της ταμπέλας, κινείται στο εναλλακτικό reggae-rock, psychedelic rock, lo-fi. Τους στίχους ντύνουν μουσικά όργανα που χειρίζεται η ίδια -κιθάρα, μπάσο, πιάνο, πλήκτρα, ντραμς, φλάουτο, σαξόφωνο και πολλά ακόμα- και μας οδηγούν σε μία μοναδική θέαση στις live εμφανίσεις της.
Οι απανταχού φανατικοί από το πρώτο κιόλας άκουσμα προχώρησαν στην επιλογή αγαπημένων κομματιών, αλλά η αναπάντεχη επιτυχία του καταπληκτικού Jungle θα ακολουθεί την Tash στην μουσική της καριέρα. Αν το Cigarettes καταφέρει να επαναλάβει την επιτυχία του, θα αποδειχθεί στο μέλλον. Το εν λόγω κομμάτι ξεχωρίζει από το πρώτο άκουσμα, φυσικά πατώντας στο στυλ και την παραγωγή του Jungle. Άξια κομμάτια αναφοράς, εκτός από αυτά που διάλεξε να μας προωθήσει πριν την κυκλοφορία του δίσκου, είναι το Pink Moon και το Black Bird.
Μην μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε, αφήστε απλά να σας ταξιδεύσει η μουσική ιδιοφυία του ιδιαίτερου ξωτικού με τα εκφραστικά μάτια. Cause I’m going crazy...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις