Πίνουν οι Super ήρωες;



Ο συνδυασμός αλκοόλ και σούπερ ηρώων και γενικότερα της εικονογραφημένης αποτύπωσης  χαρακτήρων, σίγουρα δεν είναι ο πιο συνηθισμένος. Για τους μη ειδήμονες της φιλοσοφίας και ιστορίας του αλκοόλ, ο όρος “Superman” σε cocktail, φαίνεται κάτι μακρινό και ξένο. Προκύπτει – θεωρητικά - αν αναμείξουμε σε ένα shaker 1/3 oz. ρούμι, καρύδα, 1/3 oz. Ppeach Schnapps, 1/3 oz. Triple Sec, 1 splash Grenadine και χυμό ανανά. Η φαντασία των δημιουργών στη σύσταση και εκτέλεση μίας “Wonder Woman” ή ενός “Incredible Hulk” μας προκαλεί να δοκιμάσουμε τη γεύση που φαντάστηκαν κάποιοι ειδικοί του mixing



Κατά βάση, οι ήρωες είτε γεννήθηκαν με σούπερ δυνάμεις είτε τις απέκτησαν έπειτα από κάποιου είδους μετάλλαξη. Ο ήρωας Ruben από το comic Buzzkill,  για να αποκτήσει τις δυνάμεις του, δεν χρειάζεται να νευριάσει σαν ένας άλλος Hulk, αλλά να πιει απλά μία μπυρίτσα. Ο Ruben δεν είναι αλκοολικός, όμως κατανοεί και αντιλαμβάνεται ότι η μεταλλαγή του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατανάλωση αλκοολούχου ποτού.


Στα εικονογραφημένα comic αλλά και με τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, ο Iron Man παρουσιάζεται ως ένας ήρωας με τον οποίο μπορούμε να ταυτιστούμε, έχοντας όμως και τις αδυναμίες του. Μία από αυτές, εκτός από το πόσο αλαζόνας εμφανίζεται, είναι και η αγάπη του για το ουίσκι και τη σαμπάνια. Σε πολλά τεύχη από την αρχή της ιστορίας του σιδερένιου ανθρώπου, απεικονίζεται στις σελίδες πάντα με ένα ποτήρι από το αγαπημένο του ποτό. Σαν γνήσιος ζεν πρεμιέ διοργανώνει τα καλύτερα πάρτι, και στις δύσκολες στιγμές ένα ποτό διώχνει κάθε σκοτεινή σκέψη. Αρκετές φορές κυριεύεται από την ιδιαίτερή του συνήθεια, προκαλώντας του προβλήματα, συνήθως χιουμοριστικά δοσμένα.


Στη γιαπωνέζικη φιλοσοφία των anime, πολλοί ήρωες κατέχουν τη δική τους ιδιαίτερη θέση στον τρόπο που αντιλαμβάνονται το αλκοόλ. Η Manga σειρά κινουμένων σχεδίων με τίτλο Bartender, μας διηγείται τις ιστορίες του Ryu Sasakura, ενός μπάρμαν που έχει αποκτήσει τη φήμη τού δεξιοτέχνη στη δημιουργία μοναδικών cocktail. Ωστόσο, η δουλειά του δεν τελειώνει εκεί και ο Ryu κατέχει το ταλέντο οι πελάτες του να φεύγουν πάντα από το μαγαζί ελαφρύτεροι και λιγότερο προβληματισμένοι από σκέψεις που μπορεί να τους βασανίζουν. Η συγκεκριμένη έντυπη έκδοση κατάφερε να πουλήσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα, μόνο στην Ιαπωνία.

 Από την παρέα των εικονογραφημένων φίλων δεν θα μπορούσε να απουσιάζει  ο Mickey Mouse.  Πρότυπο για εκατομμύρια παιδιά από την αρχή της κυκλοφορίας του, ο λατρεμένος ποντικός εθεάθη για πρώτη φορά με ένα ποτήρι μπύρα στο Plane Crazy,  κυκλοφορίας 1929. Τέσσερα χρόνια πριν το τέλος της ποτοαπαγόρευσης, ο Mickey πίνει με λαχτάρα τη μπύρα του στο μπαρ και εστιατόριο Cantina Argentina, νότια των συνόρων, αφού, πιθανόν, οι δημιουργοί του δεν παραβίαζαν εκεί κάποιον νόμο.

Οι πληροφορίες αμέτρητες και η σχέση του αλκοόλ με τους παιδικούς μας φίλους, από το πρώτο σκίτσο έως το τελευταίο εφέ, μας οδηγεί σε μονοπάτια για εξερεύνηση. Κάθε πρωταγωνιστής που φορά μία μάσκα ή μία κάπα έχει πολλά να καλύψει, όμως ένα ποτήρι βότκα θα μπορούσε να τον απελευθερώσει. Η χρήση ενός ποτού από τον αγαπημένο μας ήρωα, πολλές φορές μας χαρίζει σκηνές πιο ανθρώπινες και τη δυνατότητα να ταυτιστούμε μαζί του. Όλα φαίνονται πιο γαλήνια και χαλαρά μετά από ένα ποτηράκι από το συνηθισμένο μας ποτό. Σωστά Hulk





Δημοσιεύθηκε στο huntingspirits.tv/


Δημοσιεύθηκε στο http://www.independent.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις