Assassin's Creed


Η προϊστορία δεν είναι υπέρ των video games που μεταφέρονται στον κινηματογράφο. Οι προσπάθειες πολλές, αλλά το αποτέλεσμα συνήθως είναι μέτριο έως κακόγουστο. Η λογική της ακριβούς αποτύπωσης του παιχνιδιού τελικά δεν καταφέρνει να αποδώσει την αίσθηση του. Η πρώτη φορά που αντικρίσαμε την Angelina Jolie με την σέξι στολή της αρχαιολόγου Lara Croft αλλά και την Alice από το Resident Evil, μέσω της μοναδικής Mila Jovovich, είναι στιγμές χαραγμένες στους απανταχού φανατικούς game nerds. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην δικαιώνει απολύτως, αλλά τα κινηματογραφικά στούντιο συνεχίζουν την προσπάθεια τους.

Το πρώτο video game που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο ήταν στο μακρινό 1993 με τις περιπέτειες του Super Mario από την Nintendo. Η συνέχεια απαριθμεί τίτλους όπως Street Fighter, Pokémon, Lara Croft, Final Fantasy,Prince of Persia, Resident Evil, Hitman, Warcraft  κ.α. Στα σκαριά βρίσκεται η συνέχεια των περιπετειών της αρχαιολόγου με τίτλο Tomb Raider και με ημερομηνία κυκλοφορίας 16 Μαρτίου 2018. Φήμες για μεταφορά περισσότερων παιχνιδιών όπως του God of War παραμένουν δυστυχώς ακόμα …φήμες.

Τον Νοέμβριο του 2007 η καταξιωμένη εταιρία video games Ubisoft μας παρουσιάζει το νέο της παιχνίδι με τίτλο Assassins Creed. Οι περιπέτειες του Ασσασίνου  αποκτούν εκατομμύρια θαυμαστές και έπειτα από εννέα συνέχειες φτάνει η ώρα να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη (2016).

«Οι Ασασίνοι υπήρξαν στρατιωτικο-θρησκευτικό τάγμα Νιζαριτών Ισμαηλιτών (μουσουλμάνοι) με διάρκεια ύπαρξης περίπου από το 1092 μέχρι το 1265 μ.Χ. Ο όρος "ασασίνοι" (αγγλ. assassins) προήλθε από παραφθορά της λέξης "χασασίν" ή "χασισίν", δηλαδή "αυτός που κάνει χρήση χασίς". Οι δολοφόνοι εκτελούσαν τις πράξεις τους υπό την επήρεια χασίς  το οποίο τους δινόταν ως μια πρόγευση για τις απολαύσεις που θα γεύονταν στους ουράνιους κήπους που περιγράφει το Κοράνιο, μετά την εκτέλεση της αποστολής τους. Στις λατινογενείς γλώσσες και στα αγγλικά, από την παραφθορά του όρου προήλθαν οι λέξεις για τον "δολοφόνο" (assassin, assassinate, assassination). Οι Ασασίνοι πολεμούσαν κατά προτίμηση όχι στο πεδίο της μάχης, αλλά με την επιμελώς σχεδιασμένη δολοφονία των ηγετών των εχθρών τους. Ποτέ τους δεν στόχευσαν πολίτες. Δολοφονίες σχεδιάζονταν κατά εκείνων που είχαν διαπράξει σφαγές κατά των Ισμαηλιτών ή γενικότερα κατά αυτών των οποίων η εξάλειψη θα μείωνε την εχθρότητα προς την κοινότητα. Κατείχαν την τέχνη παρασκευής ναρκωτικών και δηλητηρίων, ήταν ευφυείς και πολύγλωσσοι. Οι Ασασίνοι οργάνωναν τις δολοφονίες συνήθως σε δημόσιους χώρους, με σκοπό τον εκφοβισμό των εχθρών τους..». (Βικιπαίδεια).

Το Assassins Creed δεν είναι η καλύτερη μεταφορά παιχνιδιού που έχουμε δει στις κινηματογραφικές αίθουσες και σίγουρα δεν είναι η χειρότερη. Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί δυστυχώς δεν καταφέρνουν να σώσουν την ιστορία η οποία λόγω σεναρίου χωλαίνει από την αρχή της. Η προσπάθεια του σκηνοθέτη να αποτυπώσει τις κινητικές δυνατότητες των ηρώων προκαλεί ένα συναίσθημα ικανοποίησης. Δυστυχώς η ιστορία κινείται σε επιφανειακούς προβληματισμούς και κάποιες στιγμές αναρωτιέσαι αν ο σκηνοθέτης αποφάσισε να ακολουθήσει εντελώς διαφορετική γραμμή από την λογική του παιχνιδιού. Η συνέχεια της ελπίζουμε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας.


 Περίληψη

Ο Μάικλ Φασμπέντερ και η Μαριόν Κοτιγιάρ ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους με τον σκηνοθέτη Τζάστιν Κουρζέλ, για να φέρουν στην μεγάλη οθόνη ένα από τα διασημότερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών σε μια εντυπωσιακή περιπέτεια δράσης! Μέσω μιας επαναστατικής τεχνολογίας που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες, ο Κάλουμ Λιντς βιώνει τις περιπέτειες του προγόνου του  Αγκιλάρ, στην Ισπανία του 15ου μ.Χ. αιώνα. Ο Κάλουμ ανακαλύπτει ότι κατάγεται από μια μυστηριώδη κρυφή αδελφότητα, τους θανάσιμους Assassins, και συγκεντρώνει φοβερές γνώσεις και ικανότητες, για να αντιμετωπίσει την παντοδύναμη οργάνωση Templar στο σήμερα.




http://www.independent.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις